sondakika Halka arzda düşüşün sebebi ne? Uzman isim anlattı sondakika Haberlericnn

Ekonomi Haberleri - Borsadaki yatırımcı sayısının 8.5 milyonun üzerine taşınmasında etkili olan halka arz furyasında rüzgâr tersine döndü. Son dönemdeki halk...

Son dakika haberleri net - >Yatırımcıların yüksek enflasyon ortamında reel getiri arayışına girdiği son dönemde borsa ve halka arzlar önemli bir alternatif haline gelmişti. Ancak son aylardaki halka arzlar beklenen getiriyi sağlamıyor. Geçen yıl rekor sayıdaki halka arzdan sonra bu yıl uzmanlardan gelen ilk uyarı, yatırımcıların hisse seçerken daha seçici olması yönündeydi. Bu seçiciliği sağlamak için de şirket hakkındaki bilgilerin yer aldığı izahnameyi okumanın hayati önem taşıdığına vurgu yapılıyor. 

Son dönemdeki halka arzlarda normalde görmeye alışkın olunan tavan serileri görülemeyince, hatta halka arz fiyatının altına sarkmalar oluştuğu gözlenince bu uyarılar yeniden gündeme geldi. Borsa İstanbul’da Halka Arz endeksi de son üç ayda 117 bin 939 puan seviyesinden 99 bin 526 puana kadar çekildi. Peki bu düşüşün nedeni ne, halka arzlarda görülen kazanç dönemi bitti mi?

‘BEKLENTİ OLUŞMADI SATIŞ YOĞUNLAŞTI’

Hürriyet’e konuşan İnfo Yatırım Stratejisti Çağlar Toros, beklenen getirinin sağlanamamasının yatırımcıları satış yönünde yoğunlaştırdığına dikkat çekiyor. “Halka arzlar son zamanlarda beklenen getiriyi yaratmıyor. Zaten geçmiş dönemlerde de getiriler ne kadar rasyonel ya da değil tartışma konusuydu” diyen Toros, “Halka arzlara yoğun talep olmakla birlikte, halka arz boyutu yüksek üç halka arzın sıkışık takvimde yoğunlaşması; bu kapsamda getiri ve beklentilerin oluşmaması yatırımcı psikolojisini satış tarafında yoğunlaştırdı” ifadelerine yer verdi.

- Son dakika haberleri net

sondakika Halka arzda düşüşün sebebi ne? Uzman isim anlattı sondakika Haberlericnn